bg / en

Услуги за купувачи на имоти

Дали нашият първи контакт е в резултат на проявен интерес към рекламиран от нас имот или търсите брокер, ние винаги се стремим да Ви помогнем възможно най-бързо и най-ефикасно.

Първа среща
С първия проведен телефонен разговор ние извършваме кратък преглед на Вашите изисквания, за да Ви свържем с консултант който има опит с намирането на точния имот, търсен от Вас. Приоритет е след края на срещата да сме с ясна представа за Вашите изисквания, за да сме сигурни, че не губим време в огледи на имоти, несъответстващи на тях. 

Бюджетна готовност и възможности за кредит
Нашата задача е да се погрижим Вашият бюджет да отговори на Вашите изисквания и в случай, че това не стане - да направим малки промени, за да получите най-доброто срещу Вашата инвестиция. Ние си кореспондираме с избраната от Вас банка и съдействаме със снабдяването на всички актуални документи, необходими за получаването на адекватно първо одобрение на кредитната сума.

Търсене на имот
Нашата цел е да открием правилния имот за Вас. Търсим в нашата база данни, най-голямата търсачка за недвижими имоти и оферти от други местни агенции. Без значение от коя агенция е предложен имотът, ние ще Ви го покажем без допълнителна такса. Най-важното е, че филтрираме фалшивите обяви, спестявайки Ви време и усилия!

Опции за офертно представяне
Чрез нашето подробно търсене, ние Ви изпращаме оптимизиран списък с имоти, които срещат Вашите изисквания и най-важните условия за Вас, като ги изпращаме директно до Вашата електронна поща. Следваща стъпка е организирането на оглед, съобразен с Вашето свободно време.

Огледи на имоти
Обикновено за извършване на оглед се срещаме директно на адреса на имота. По време на огледите Ви даваме съвети и търсим кои оферти са най-близки до Вашия интерес. Насърчаваме Ви да не избирате Вашия агент, защото Ви показва имот, който Ви харесва, а по нивото на обслужване, което получавате от него.

Отправяне на оферта и водене на преговори
При постигане на съгласие, вие и продавачът сключвате стоп-депозит, в който се залагат основните условия на сделката, и като купувач се задължавате да заплатите сума обикновено в размер на 1 % от цената на съответния имот. Тогава за нас е приоритет да Ви подпомогнем с успешното комуникиране с продавача. Ако покупката е обвързана с ипотека, ние снабдяваме банката с цялата информация, засягаща имота.

Предварителен договор
Предварителният договор е първият сериозен документ със законови задължения между купувача и продавача. Ако покупката не включва банков кредит е възможно да приключим сделката до 30 дни. За сделки обвързани с кредит, можете да очаквате 2 месеца до реализиране на сделката. През целия процес ние разрешаваме проблемите, които възникват, защитаваме интересите на нашите купувачи и следим за тяхното запазване.

Приключване на сделката
Нашият адвокат съгласува с продавача представянето на всички нужни документи, нужни за протичането на безпроблемно прехвърляне на собствеността и преглежда проекта на бъдещия нотариален акт, който страните ще подпишат. Ние сме до нашите клиенти по време на предаване на владението на имота и подписване на приемо-предавателен протокол, получаване на ключовете, както и следим за заплащането на всички комунални сметки от продавача.

Грижа за клиента след покупката
Ако желаете да направите цялостен ремонт, можем да Ви свържем с нашите доверени строители или с екипа ни от интериорни дизайнери. 

Също предлагаме услуги за управление на имота, ако имате интерес да го отдавате под наем и, разбира се, да Ви свържем с потенциални наематели.