bg / en
08 фев.

Какви са цените на имотите в центъра на Пловдив

Предлаганите недвижими имоти в Пловдив в кв. Център, които ще намерите на пазара, са налични за продажба и под наем. Много от тях са луксозни и подходящи за ценителите на изтънчения интериор. Цените на жилищата в този район на Пловдив са в по-високия сегмент. При по-задълбочено търсене сред тях може да намерите и доста изгодни предложения, които си струва да се видят и да се обмислят. В тази статия ще поговорим за това кои са най-популярните търсения на имоти в централната част на Пловдив и какви цени можем да очакваме.


Кои са най-предпочитаните видове имоти в центъра на Пловдив


Доста хора държат да живеят в центъра на града, защото така не им се налага да използват градския транспорт и в повечето случаи са по-близо до работното си място. Друго предимство на това да имате жилище в сърцето на град като Пловдив, е разнообразието от заведения, магазини и някои институции. Ако и вие предпочитате тази локация, е добре да знаете какви недвижими имоти се продават в централната част. Ще откриете на пазара:

Двустайни, тристайни и четиристайни апартаменти. И трите вида са подходящи за семейства с деца, като водещи при избора са квадратурата и точната локация;

Етаж от къща – още едно много добро решение, ако искате да разполагате с повече лично пространство. Когато просторното жилище се намира и в центъра на града, удоволствието от обитаването му става още по-голямо;

Офиси. Не е казано, че трябва да става дума за жилище в центъра на Пловдив – недвижимият имот може да бъде и бизнес помещение, което да използвате с професионални цели. Ако се замисляте за наемане или покупка на офис, със сигурност ще намерите доста добри решения и то на изгодни цени.

Когато избирате недвижим имот в центъра, който да наемете или закупите, мислете комплексно и освен на цената, обърнете внимание и на етажността на сградата, вида строителство, изложението на стаите, наличието на асансьор и паркоместа, състоянието на жилището или офиса и т.н.

Как вървят цените

Пазарът на имоти е силно чувствителен, което се дължи на голямата динамика при търсенето и предлагането. Цените скачат постоянно, но това е в резултат на огромния интерес от страна на купувачите, които искат да инвестират в жилища. В централните части на Пловдив могат да се открият апартаменти за продажба от 136 000 евро до 205 000 евро, както и такива под наем от 400 евро на месец до 1600 евро на месец. Тези цифри са ориентировъчни, затова проверете сами и вижте резултатите, базирани на персоналните ви критерии.